Укрзалізниця незабаром розпочинає випробування приміського електропоїзду Stadler Flirt ЕПМ

Факт підготовки до випробування електропоїзду Stadler підтвердив т.в.о. члена правління АТ “Укрзалзіниця” відповідальний за пасажирську вертикаль Олександр Перцовський:

Чекайте на залізних магістралях навколо столиці!

Так він прокоментував фото електропоїзда ЕПМ Stadler Flirt брендованого в кольорах Укрзалізниці та відповідним логотипом компанії, які виклав Олег Васильєв:

України прибув електропоїзд виробництва компанії Stadler для випробувань. Модель електропоїзда Stadler Flirt ЕПМ, п’ять вагонів. Максимальна швидкість 160 км/г. Місткість 262 чол., вагони 1 та 2 класів. Чекаємо на офіційну презентацію поїзда.

Нагадаємо, у травні Укрзалізниця та Stadler уклали Меморандум про локалізацію виробництва пасажирського рухомого складу в Україні. Тоді йшла мова про те, що поїзди Stadler можуть бути задіяні в приміських та регіональних пасажирських перевезеннях, а також у проєкті City Express, проте локалізація виробництва рухомого складу є обов’язковою умовою партнерства.

ДОВІДКА

Компанія Stadler понад 75 років займається виробництвом рухомого складу. Підприємство пропонує широкий асортимент продукції в сфері міського та залізничного транспорту: трамваї, трамвай-потяги, поїзди для метрополітену, приміські та міські електрички, поїзди далекого прямування і високошвидкісний рухомий склад, а також виробляє поїзні і маневрові локомотиви.  Головний офіс розташовано в місті Буснанге (в східній частині Швейцарії), виробничі, сервісні і інженерні філії компанії – в Швейцарії, Німеччині, Іспанії, Польщі, Угорщини, Чехії, Білорусі та США.

Білорусь

З 2013 року в Білорусі працює завод з виробництва залізничної техніки Stadler Minsk. В 2021 році він планує виготовити 500 вагонів, це дозволить білоруському підприємству стати найпотужнішим заводом в групі Stadler Rail AG. Наразі він знаходиться на другому місці.

Грузія

У 2017 року Stadler Rail AG уклав Меморандум про взаєморозуміння з Грузією. У 2018 році президент Ради директорів Stadler Rail Пітер Шпулер повідомив, що компанія прийняла рішення збудувати місцеве підприємство з виробництва та ремонту рухомого складу. Будівництво мало розпочатися до кінця того ж року року, проте цього не відбулося . Вже у серпні 2020 року Грузія поновлює переговори зі Stadler Rail AG про відкриття заводу. На грузинський ринок компанія постачає двоповерхові поїзди швейцарського виробництва, які раніше обслуговували пасажирів Тбілісі-Батумі.

Україна

В липні 2020 року представники топ-менеджменту Stadler Rail AG провели серію зустрічей з очільниками Укрзалізниці щодо участі у програмі оновлення рухомого складу проєкту Kyiv City Express та обговорили Офісом Президента України можливі варіанти локалізації техніки Stadler Rail AG в Україні.

У лютому 2021 року голова ради директорів, співвласником групи Stadler Rail AG Петером Шпулером обговорив з Президентом України участь компанії в модернізації рухомого складу української залізниці, приміського та міського рейкового транспорту. Українська сторона зацікавлена у розбудові гілок метро у Києві, Харкові, Дніпрі, а також у розвитку сполучення електричкою та швидкісним трамваєм у різних містах. Петер Шпулер підтвердив зацікавленість у створенні спільних з українськими партнерами виробництв.

 

 

Позначки: , , ,