Серйозним викликом для Укрзалізниці є адаптація своїх технічних стандартів до вимог Європейського союзу. Різниця між українською та європейськими залізницями є набагато більшою та глибшою за ширину колій. Тому повноцінна інтеграція УЗ в ЄС є значним пластом роботи, котрий потребуватиме багато часу та зусиль.

Про це в інтерв’ю Delo.ua розповів член правління “Укрзалізниці” Євген Шрамко, повідомляє Rail EXPO.

Українські технічні стандарти залізничної продукції суттєво відрізняються від західних. Мова йде не лише про вимоги до перевезень вантажів. Окрмі габаритів вагонів та базової ширини колії, суттєво відрізняєьтся також методика випробувань рухомого складу.

Адаптація нашого залізничного транспорту до європейських вимог — це величезний пласт роботи, підкреслили в УЗ.

«Підприємства зможуть встигати за євроінтеграцією замовника Укрзалізниці. Залізниця буде йти цим шляхом, і я не бачу ризиків переходу підприємств на стандарти ЄС. Що таке виробництво? Є технічна документація, якої треба дотримуватися при виробництві та ремонті. Відповідно, якщо це в Європі можуть робити, то ми теж навчимося», – запевнив Євген Шрамко.

Укрзалізниця вже має позитивний досвід з проведення ремонтів для іноземних замовників – Київський електровагоноремонтний завод виконав замовлення грузинської залізниці.

В планах УЗ і надалі виконувати ремонти на експорт. В компанії впевнені, що ремонтні послуги за вимогами європейського замовника також зможуть зробити на власних підприємствах.


Як раніше повідомляла Rail EXPO, в Укзалізниці планують будувати на власних потужностях вантажні та пасажирські вагони, а також збільшити обсяги виробництва комплектуючих та запчастин на власних підприємствах.

Позначки: , ,