В найближчих планах компанії побудувати 527 одиниць вантажного рухомого складу та налагодити капітально-відновлювальні ремонти пасажирських вагонів.

Про це в інтерв’ю Delo.ua розповів член правління “Укрзалізниці” Євген Шрамко, повідомляє Rail EXPO.

«Ми освоїли виробництво платформ, хопер-зерновозів та думпкарів. У нас є програма побудувати 50 хопер-зерновозів, 50 думпкарів та 427 платформ. Також ми плануємо побудувати дослідний вагон хопер для перевезення зерна з можливістю перестановлення на колію 1435 та європейським габаритом самого вагону», – зазначив посадовець.

Також УЗ розширює потужності для виконання капітально-відновлювальних ремонтів пасажирських вагонів. Планується, що такі ремонти виконуватимуться на чотирьох зводах: КЕВЗ, ДВРЗ, Рефрижераторна компанія та Стрийський вагоноремонтний завод.

«Найбільший виклик – це пасажирські вагони. Коли ми на кожному з підприємств відремонтуємо перші – ми зрозуміємо наші реальні можливості. Зараз ми додатково готуємо майданчик, технологію, інструменти, починаємо програму з закупівлі матеріалів. У планах зробити ремонти 4 вагонів цьогоріч (по одному на кожному підприємстві).

Голова правління Євген Лященко вже поставив завдання розпочинати підготовку наших заводів до будівництва нових пасажирських вагонів. Це буде наступний крок після освоєння капітально-відновлювального ремонту, який дозволить оновлювати та масштабувати наш парк», – повідомив Євген Шрамко.

Позначки: , , , , , , , ,