Швейцарська компанія Stadler зацікавлена взяти участь у оновленні пасажирського рухомого складу Укрзалізниці.

У сьогоднішній зустрічі з керівництвом Укрзалізниці зі швейцарської сторони взяли участь представники Посольства Швейцарії в Україні, Швейцарського Федерального Інституту технологій, керівники Optima Nexus, Stadler Rail, Axpo, повідомили Укрзалізниці.

Компанія Stadler пропонує залучити електропоїзди та дизель-поїзди для оновлення пасажирського рухомого складу Укрзалізниці. В.о. голови правління компанії Іван Юрик зауважив технічні характеристики швейцарського рухомого складу:

«Поїзди цього виробника вже позитивно зарекомендували себе на широкій колії. Зокрема, поїзди виробництва цієї компанії успішно використовуються білоруською залізницею для організації міської електрички та регіональних перевезень. Ми зацікавлені у співпраці зі Stadler, але приміські перевезення є для Укрзалізниці надзбитковими. Тому ми намагаємось прийти до європейської моделі придбання рухомого складу та пропонуємо органам державної влади розглянути фінансування за рахунок бюджетних коштів», — наголосив Іван Юрик.

За його словами, поїзди виробництва Stadler також можуть бути задіяні для реалізації проєкту Kyiv City Express — міської електрички Києва.

«Важливим елементом у реалізації програми оновлення рухомого складу проекту Kyiv City Express має стати участь у її фінансуванні місцевої влади міста Києва та державного бюджету, оскільки ця послуга надається населенню державою. Наразі ми ведемо переговори з усіма причетними органами державної влади, аби якомога швидше запустити цей проект», — резюмував очільник Укрзалізниці.

Перший електропоїзд білоруського виробництва компанії Stadler. Фото – Гомельської правди

Компанія Stadler понад 75 років займається виробництвом рухомого складу. Підприємство з головним офісом в місті Буснанге (в східній частині Швейцарії) пропонує системні рішення в галузі залізничного транспорту. Численні виробничі, сервісні і інженерні філії компанії розташовуються по всьому світу – в Швейцарії, Німеччині, Іспанії, Польщі, Угорщини, Чехії, Білорусі та США.

Компанія Stadler пропонує широкий асортимент продукції в сфері міського та залізничного транспорту: трамваї, трамвай-потяги, поїзди для метрополітену, приміські та міські електрички, поїзди далекого прямування і високошвидкісний рухомий склад. Крім цього, Stadler виробляє поїзні і маневрові локомотиви, також пасажирські вагони, включаючи найпотужніший в Європі дизель-електричний локомотив.

 

Позначки: , , , , , , ,