Укрзалізниця виступає за створення логістичних хабів для будівельних вантажів. Такі центри доцільно створювати там, де кількість будівельних вантажів найбільша, – в Києві, Одесі, Львові та Харкові. Про це йшлося на зустрічі директора з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця» Андрія Рязанцева та голови асоціації «Укрцемент» Павла Качура.

«Шляхами нарощення та прискорення перевезень повинно стати формування маршрутів між станціями виробників та чотирма найбільшими станціями, де розташовані споживачі. Це дасть змогу виробникам по-новому поглянути на свої логістичні моделі. Тут можуть бути застосовані й новітні графікові маршрути, які вже здобули визнання при перевезенні зернових вантажів», — прокоментував Андрій Рязанцев.

В Укрзалізниці вважають, що 25 % перевезень будівельних вантажів мають шанс перейти на маршрутні та графікові відправлення. За таких умов обсяг перевезень зросте на 10—12 % та прискориться швидкість обороту вагонів.

Також під час зустрічі обговорювалося питання зближення класів та уніфікації порожнього пробігу. Після внутрішнього обговорення серед учасників ринку в січні 2020 рУкрзалізниця  повторно обговорить асоціацією в січні 2020 р.

Щорічно залізничним транспортом перевозиться 6,5—7 млн т цементу, або майже 2 % від загального обсягу вантажів.

Позначки: , , , ,