БЕБ знайшло 400 залізничних вагонів, які є власністю росії та білорусі

Співробітники Бюро економічної безпеки України (БЕБ) виявили у Черкаській області 400 вагонів залізничного рухомого складу, які є власністю підприємств російської федерації та республіки білорусь. Про це повідомляє REUA з посиланням на інформацію БЕБ.

Повідомляється, що у зоні митного контролю, одного з міст області, виявлено залізничний вагон із електрообладнанням (12 тягових електродвигунів та 12 якорів тягових двигунів), що належить білоруському підприємству.  Наразі здійснюється оцінка вартості залізничного рухомого складу та електрообладнання.

У БЕБ зазначили, що перелік ТМЦ направлено до Укрзалізниці та військово-цивільної адміністрації Черкаської області для ухвалення рішення щодо подальшої націоналізації.

Нагадаємо, 15 березня Укрзалізниця оголосила про початок націоналізації 15 076 російських вагонів, які перебувають в Україні. Оприлюднено перелік 250 компаніям, які є власниками 587 критих вагонів, 10956 напіввагонів, 158 платформ, 2057 цистерн та інших 1318 вантажних вагонів, що підлягають примусовому вилученню. У той же час, за інформацією Укрзалізниці, наразі в росії перебуває 482 українських вагонів.
23 березня розпочали процедуру націоналізації потрапили 29 цистерн компанії Газпромтранс та ще 2 напіввагони РЖД

30 березня ДБР вилучило на користь держави ще 102 білоруських вагони.

31 березня ДБР виявила на Івано-Франківщині 176 залізничних вагонів та цистерн, що підлягають націоналізації

Позначки: , , ,