15 тисяч російських вагонів працюватимуть на економіку України

АТ “Укрзалізниця” розпочинає націоналізацію російських вагонів, які знаходяться в Україні.

Голова правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишін повідомив, що відповідно до Закону «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності рф» Укрзалізниця розпочинає націоналізацію 15 076 російських вагонів, які перебувають в Україні. Оприлюднено перелік 250 компаніям, які є власниками 587 критих вагонів, 10956 напіввагонів, 158 платформ, 2057 цистерн та інших 1318 вантажних вагонів, що підлягають примусовому вилученню.

Очільник Укрзалізниці Олександр Камишін роз’яснив, як саме відбуватиметься націоналізація російських вагонів в Україні:

На першому етапі складаємо перелік власників вагонів, у яких серед засновників є рф. Далі буде КабМін, РНБО, Указ Президента, та ще один Закон України. Процедура займе час, тож починаємо вже. Визначення хто з власників вагонів має в капіталі частку рф — теж задача нешвидка. Але маємо час, маємо натхнення 🙂

Також він зазначив, що є компанії, які точно належать рф, – це ВЕБ-Лізинг, ВТБ-Лізинг, Газпромтранс, ГТЛК, Сбербанк Лізинг, у власності який більше 3000 вагонів:

Тепер вагони росії працюватимуть на економіку України. Вони нам стануть у пригоді, адже ми напрацьовуємо нові логістичні маршрути до Європи, які допоможуть відновити вантажну роботу.

За інформацією Укрзалізниці, наразі в росії перебуває 482 українських вагонів.

Позначки: , ,