Першими під процедуру націоналізації потрапили 29 цистерн компанії Газпромтранс та ще 2 напіввагони РЖД

Співробітники Бюро економічної безпеки України (БЕБ) виявили у західних областях України 29 вагонів-цистерн та ще 2 напіввагони, які належать російської компаніям. Про це повідомляється на сайті Бюро.

Так, під час перевірки підприємств, що здійснюють транспортування паливно-мастильних матеріалів у Мукачеві, співробітники БЕБ виявили 29 вагонів-цистерн для транспортування скрапленого газу загальною вартістю 1 160 000 доларів США (понад 35 млн гривень в еквіваленті), що належать підприємствам російської федерації. Зазначена інформація направлена до Фонду Державного Майна України та Укрзалізниці, наразі триває процедура націоналізації цього майна.

Окрім того, в Івано-Франківську співробітники БЕБ виявили два залізничні вагони, якими доставлялися ТМЦ із рф. Нині вагони перебувають у відстійнику на одній зі станцій Львівської залізниці. Після підтвердження власника ініціюватиметься питання їх примусового вилучення.

В умовах війни БЕБ займається виявленням та встановленням суб’єктів господарської діяльності, де кінцевими бенефіціарами є резиденти росії та білорусії, встановлення активів цих країн, а також зупинення діяльності тих підприємств, які здійснюють незаконну торгівлю з росією та білоруссю, у тому числі шляхом переміщення контрабандних товарів.

Нагадуємо, у БЕБ функціонує офіційний телеграм бот https://t.me/StopOverpriceBot, за допомогою якого громадяни можуть повідомляти про випадки необґрунтованого підвищення цін, а також про перешкоджання веденню бізнесу, факти незаконних дій з гуманітарною допомогою або інші правопорушення у сфері економіки.

Нагадаємо, 15 березня АТ “Укрзалізниця” повідомила про початок націоналізації 15 076 російських вагонів, які перебувають в Україні. Оприлюднено перелік 250 компаніям, які є власниками 587 критих вагонів, 10956 напіввагонів, 158 платформ, 2057 цистерн та інших 1318 вантажних вагонів, що підлягають примусовому вилученню.

Це стало можливим завдяки запровадженню в Україні від 10 березня правових засад для примусового вилучення власності рф та її резидентів.

 

Позначки: , , ,