Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило, що на станції Коростень виявлено 100 піввагонів із калійними добривами, про це пише REUA з посиланням на інформацію ДБР. Продукція загальною вагою майже 7 тисяч тонн прямувала транзитом з Білорусі в один з українських портів. З початком війни вантаж “застряг” у дорозі.

У Коростені силовики знайшли також два вагони зі сталевою продукцією загальною вагою 139 тонн, яка прямувала транзитом з Білорусі замовникам з півночі Африки.

Працівники Бюро поінформували Житомирську обласну військову адміністрацію про примусове вилучення вищезазначеного майна (102 вагонів та вантажу) для потреб держави.

Нагадаємо, 15 березня Укрзалізниця оголосила про початок націоналізації 15 076 російських вагонів, які перебувають в Україні. Оприлюднено перелік 250 компаніям, які є власниками 587 критих вагонів, 10956 напіввагонів, 158 платформ, 2057 цистерн та інших 1318 вантажних вагонів, що підлягають примусовому вилученню. У той же час, за інформацією Укрзалізниці, наразі в росії перебуває 482 українських вагонів.

 

Позначки: , ,