У Холмі на заміну тимчасовим зерносховищам зведуть повноцінний зерновий термінал

Польський ETC Terminal (м. Холм) вирішив не обмежуватися тимчасовими зерносховищами на кордоні з Україною і розпочинає новий проєкт з розбудови повноцінного зернового терміналу. Про це пише REUA з посиланням на інформацію компанії.

Виконавчий директор ETC Terminal Кацпер Вєчорек повідомив, що попит на логістичні послуги спонукає компанію інвестувати у розширення термінальної інфраструктури та збільшення її пропускної спроможності:

У міру зростання попиту на наші послуги ми розширюємо термінал. Перед нами стоїть дуже великий логістичний та адміністративний виклик, – зазначив він.

Керівник терміналу у Холмі оприлюднив параметри майбутнього зернового комплексу:

  • Зерносховище зможе вміщувати 33 000 тонн
  • Ємність кожного оперативного силосу – 200 тонн
  • Повністю автоматизована система зважування
  • Продуктивність розвантаження/завантаження до 700 тонн/год
  • Можливість одночасного вивантаження вагонів на склад та паралельного завантаження з другої колії

Нагадаємо, у серпні  ETC Terminal почав активно працювати над перевезенням зерна з України: вже підтверджені 120 тис. тонн вантажів для обробки. Оператором виступає DB Cargo. Один з проєктів – перевалка української кукурудзи в контейнери Renfe та доставка до іспанського порту Барселона.

Для цього у Холмі за 25 км від кордону з Україною ETC Terminal звели тимчасові зерносховища.

Нещодавно ETC Terminal виступив ініціатором

Україньский зернотрейдер UGTC Trade (Полтава) наразі монтує силоси для зберігання зерна на новому залізничному терміналі Мостиська 2 (Львівська обл.). За проєктом, на початковому етапі потужність об’єкту з перевантаження зернових вантажів становитиме 100 тис. тонн зерна/місяць.

Позначки: , , ,