ETC Terminal готується до перевалки української кукурудзи в іспанські контейнери

У польському Холмі за 25 км від кордону з Україною звели перший з двох ангарів для тимчасового зберігання зерна, яке згодом буде відправлено у контейнерах до Іспанії. Про це пише REUA з посиланням на інформацію компанії.

Керуючий директор ETC Terminal (Холм) Кацпер Вєчорек показав, як сухий порт за короткий строк збільшує свої перевантажувальні потужності та готується до перевалки кукурудзи до іспанських контейнерів:

Дякую за таку експрес-доставку і збірку. Нещодавно ми також виставили дві ваги для вантажівок. Кожен з наших постачальників зустрів часовий тиск, який на нас накладає ситуація в Україні. Чудово, що ми можемо працювати разом.

Наприкінці серпня до Холму прибудуть контейнери Renfe, оснащені спеціальними великими мішками для транспортування зерна. Завантажений парк польська дочка DB Cargo доставить на термінал Lódz Spedcont в Лодзі, а згодом 600 тонн кукурудзи у 25 одиницях 40-футових контейнерів відправиться через Дуйсбург до порту в Барселоні.

Таким чином, іспанський залізничний оператор Renfe Mercancías разом з Міністерством транспорту Іспанії реалізують пілотний проєкт із доставки кукурудзи в контейнерах, щоб перевірити доцільність залізничних перевезень зерна з України.

Нагадаємо, у серпні  ETC Terminal (м. Холм)  почав активно працювати над перевезенням зерна з України: вже підтверджені 120 тис. тонн вантажів для обробки. Оператором виступає DB Cargo.

Позначки: , , , , , ,