Держслужба з регуляторної політики відмовила у погодженні наказу МІУ, оскільки відомство не врахувало зауваження громадськості

Державна регуляторна служба України (ДРСУ) не погодила нову редакцію Тимчасового положення про порядок допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування, яку у березні запропонувало Міністерство інфраструктури України. Про це повідомляє REUA.

У тексті йдеться про те, що прийняття проєкту наказу протирічить “принципу прозорості та врахування громадської думки”. Зокрема, наприкінці березня до ДРСУ з листами звернулися Європейська Бізнес Асоціація, ТОВ “Промвагонтранс” та ТОВ “УЛБК”, які мали зауваження та пропозиції щодо зазначеного проєкту регуляторного акту. Попри те, що ДРСУ просила звернути увагу на викладені дані заявників, “інформація щодо реагування розробника відсутня”, зазначено в рішенні. На цій підставі  держслужба з регуляторної політики відмовила у погодженні наказу, акцентувавши на тому, що проєкт регуляторного акту потребує доопрацювання з урахуванням вищевказаних зауважень.

ДРСУ_МІУ_допуск приватних локомотивів

В Європейській Бізнес Асоціації зауважили, що не виступали проти прийняття цього проєкту наказу, а лише надали свої пропозиції – на розсуд МІУ та ДРС.

В цілому, ми пропонували надати вичерпний перелік однозначних критеріїв для аналізу АТ «Укрзалізниця» запропонованих дільниць для участі в проєкті та прийняття Комісією МІУ кваліфікованого  позитивного рішення або аргументованої відмови, – зазначила менеджер Комітету з логістики ЕБА Дар’я Січкар.

Нагадаємо, МІУ наполягало на необхідності внесення змін до порядку допуску приватних локомотивів до роботи на залізничних коліях загального користування, зокрема: уточнити початок періоду, з якого заявник зобов’язаний подати до Комісії документи, категорії швидкісних пасажирських поїздів, а також визначити умови допуску руху приватних локомотивів на станціях, на яких курсують швидкісні пасажирські поїзди «Інтерсіті» та «Інтерсіті+». Також пропонувалося не допускати перетин маршрутів слідування поїздів з приватною тягою з швидкісними пасажирськими поїздами в одному рівні, як на станціях так і перегонах.

Позначки: , , , ,