Тестовий потяг з Каунасу до польсько-українського кордону вперше пройде євроколією та не перетинатиме Білорусь

27 квітня вантажний перевізник Групи LTG – LTG Cargo – відправив перший контейнерний потяг з Каунаського інтермодального терміналу (KIT) до українського кордону через Польщу, оминаючи територію Білорусі, повідомили в LTG Cargo.

Очікується, що контейнерний поїзд за кілька днів прибуде до пункту призначення, а згодом повернеться до Литви і перевезе близько 50 контейнерів з вантажем.

Випробовування альтернативного маршруту через Польщу необхідне для оцінки технологічних аспектів нового сполучення, визначення часу транспортування та потенційних логістичних проблем з метою їх вирішення.

Маршрут пролягатиме лише по вузькій європейській колії від KIT через Польщу до терміналу на кордоні з Україною. У разі успіху проєкту – вантаж можна буде перевозити до Каунаса без зміни колії та перевантаження.

У Литві вантаж перевозитиме LTG Cargo, а до українсько-польського кордону – LTG Cargo Polska. У зворотному напрямі поїзд може перевозитиме близько 1000 тонн українських вантажів до KIT.

Нагадаємо, у середині квітня Литва запропонувала допомогу з експорту українського зерна морем та анонсувала пробний залізничний поїзд до Каунаського інтермодального терміналу.

Нагадаємо, українські порти у Чорному та Азовському морях заблоковані російськими військами. Весь експорт наразі спрямовано через сухопутні переходи на кордоні з ЄС. Неможливість експортувати надлишки збіжжя призвела до замороження близько $7,5 млрд.

Слід зауважити, що на початку року литовський залізничний оператор LTG Cargo через запровадження санкцій проти білоруського виробника мінеральних добрив втратив обсяги перевезень і звернувся до уряду за фінансовою допомогою. У березні припинив перевезення до Росії та Білорусі.

До складу команди LTG Cargo (Литва) – входять дочірня компанія LTG Cargo Polska (здійснюють перевезення у Польщі та Німеччині ) та LTG Cargo Ukraine (транспортування вантажів в Україні).

 

 

Позначки: , , , , , ,