В обхід території Росії через Чорне та Каспійське море – новий маршрут для перевезень між КНР та ЄС.

Влада КНР запустила новий маршрут для вантажних поїздів із міста Сіань (північно-західна провінція Шеньсі) до міста Мангейм (Німеччина), повідомили в агентстві Сіньхуа. Маршрут уникатиме території РФ та перетинатиме Чорне та Каспійське моря за допомогою змішаних залізничних та морських перевезень.

13 квітня із Сіаня вирушив перший потяг, завантажений 42 контейнерами загальною вагою 316 тонн. Зазначається, що він пройде через Казахстан, Азербайджан, Грузію, Румунію, Угорщину, Словаччину, Чехію і, подолавши загалом 11,3 тис. км, дістанеться міста Мангейм.

Як сказав глава компанії Xi’an Free Trade Port Construction and Operation Co. Юань Сяоцзюнь, слова якого наводить агентство Сіньхуа, новий маршрут охоплює країни та регіони, через які раніше проходило мало поїздів сполученням Китай-Європа, і відкриває нові ринки як для китайських, так і та для міжнародних підприємств. Він також зазначив, що новий маршрут підвищить ефективність перевезень та дозволить підприємствам скоротити витрати на транспортування.

Як повідомило митне управління Сіаня, новий маршрут став 16-м для вантажних поїздів, що курсують між китайським містом та Європою.

Фактично, маршрут пролягає через Middle Corridor (Середній Коридор), також відомий як Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут (ТМТМ).

У березні фінська Nurminen висловила бажання приєднатися до ТМТМ та доставляти вантажі з Китаю до Північної Європи через Каспій.

У квітні учасники Асоціації «Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут» (ТМТМ) – залізниці Грузії, Азербайджану, Туреччини та Казахстану – оголосили про намір створити спільне підприємство «Середній коридор». СП має зробити перевезення цим маршрутом більш конкурентоздатними.

Позначки: , , ,