Вже з квітня доставляти контейнери з Китаю до Фінлядії почнуть маршрутом через Каспій. Наразі – в тестовому режимі, у вересні – на комерційні основі

16 березня логістична компанія Nurminen Logistics (Фінляндія) і КТЖ (Казахстанські залізниці) підписали угоду про комерціалізацію Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ), також відомого як Middle Corridor (Середній Коридор). Сторони планують запустити тестові поїзди цим маршрутом у квітні-червні та активізувати співпрацю на маршруті Китай-Фінляндія, повідомляє Railfreihght.

Це перша спроба Nurminen Logistics здійснити транзит через Середній коридор. Як пояснили в компанії, сторони працюватимуть над запуском у квітні перших тестових поїздів, які курсуватимуть Казахстаном, Азербайджаном та Грузією до Центральної Європи. Вони очікують, що випробування триватимуть з квітня по червень, надалі планується запуск комерційних послуг, очікуваний термін – до вересня.
Поки не відомо, через які краіни пролягатиме європейська частина маршруту. Тестування допоможе визначити найбільш життєздатні варіанти з точки зору пропускної здатності та часу доставки.

Ще один напрямок співпраці з КТЖ – використання для транзиту Nurminen між Китаєм та Фінляндією рухомого складу, що зареєстрованний в Казахстані та належать казахстанським компаніям. Таким чином Nurminen убезпечить свої перевезення від будь-яких обмежень чи санкцій.

Слід зауважити, що Nurminen Logistics має потужну присутність на Новому Шовковому шляху і відома своїми тісними зв’язками з Північної Європи та Фінляндії до різних міст Китаю, а також Японії, В’єтнаму, Кореї та Сінгапуру.

Nurminen Logistics надає залізничні вантажні послуги як на схід, так і на захід, використовуючи в основному транссибірський маршрут  – маршрут з Китаю через Казахстан та росію до терміналів Гельсінкі та Котка у Фінляндії. Однак ситуація через санкції проти росії ускладнює ведення бізнесу в цій країні країну.

Нагадаємо, з 1 березня фінська залізниця VR Group у зв’язку зі вторгнення росії в Україну припинила співпрацю з РЖД.

Позначки: , , , , , , ,