Укрзалізниця запевняє, що попри складний фінансовий стан, компанія розраховує у 2021 році отримати прибуток та продовжити реформу галузі.

Укрзалізниця врахує всі зауваження звіту Європейського Союзу щодо реалізації Україною Угоди про асоціацію з ЄС. Покращити фінансовий стан і отримати прибуток Укрзалізниця розраховує вже наступного року, завдяки бізнес-стратегії та рекордним капітальним інвестиціям. Раніше товариство повідомило, що збирається залучити для оновлення своїх активів понад 27,2 млрд грн.

Також Укрзалізниця очікує на якнайшвидше прийняття нового Закону України «Про залізничний транспорт України», яким передбачено, зокрема, відкриття ринку залізничних перевезень, удосконалення перевізного процесу небезпечних вантажів, розвиток мультимодальних перевезень та інше.

У цьому питанні Укрзалізниця розраховує на підтримку з боку європейських партнерів.

Нагадаємо, що до кінця наступного року Укрзалізниця планує завершити перепідпорядкування структурних підрозділів та виділити чотири вертикалі майбутнього холдингу АТ «Укрзалізниця»: вантажну, пасажирську, виробничу та інфраструктурну. Про це раніше повідомляв голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак.

Позначки: , ,