Укрзалізниця в 2021 році планує виділити у 3 рази більше коштів, ніж у 2020 році, на оновлення, капітальний ремонт, модернізацію рухомого складу та будівництво інфраструктури 

Фінансові потреби з оновлення, капітального ремонту, модернізації рухомого складу і будівництва інфраструктури у 2021 році керівництво Укрзалізниці оцінило у 27,2 млрд грн. Саме такі показники компанія внесла у фінплан на наступний рік. Це втричі більше від капітальних вкладень підприємства у 2020 році – близько 9,7 млрд грн.

В компанії розраховують, що більшу частину капінвестицій у 2021 році становитимуть власні кошти підприємства – 55%, кошти інвесторів 31%, ще 14% планується отримати із державного бюджету.

Оприлюднивши плани щодо інвестицій, в Укрзалізниці сподіваються на підтримку держави, аргументуючи це тим, що “інвестиції у відновлення інфраструктури мають бути комплексними та системними, аби у подальшому вони повернулися до держбюджету у вигляді прибутків”.

Нагадаємо, що місяць тому голова правління АТ “Укрзалізниця” Володимир Жмак сподівався, фінансовий план компанії  затвердять  ще в листопаді. Тоді обговорювалась сума інвестицій у 25 млрд грн.