Наступного року планується інвестувати в залізничну інфраструктуру, локомотиви, вантажні вагони та пасажирські перевезення понад 25 млрд грн, – В.Жмак

Голова правління АТ  «Укрзалізниця» Володимир Жмак заявив, що крім доріг держава має  розвивати й залізничну галузь, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

В. Жмак підкреслив, що вирішальним для Укрзалізниці має стати 2021 рік. Зокрема, наступного року планується інвестувати в залізничну інфраструктуру, локомотиви, вантажні вагони та пасажирські перевезення понад 25 млрд грн. Також планується провести електрифікацію, як мінімум, двох важливих ділянок колії та розпочати процедуру закупівлі 50 нових двосистемних електровозів.

«Прибуткова Укрзалізниця — це додаткові надходження до державного бюджету. Тому для нас важлива й підтримка держави, і ми розглядаємо її як інвестиції. Все, що держава інвестує в Укрзалізницю, у «Велике будівництво», в інші інфраструктурні проекти, неодмінно повернеться до бюджету країни з великими прибутками. Ми розраховуємо на партнерство та підтримку держави та усіх наших ключових партнерів», — зазначив Володимир Жмак.

«Укрзалізниця — це один з фундаментів української економіки, здоров’я нашої кампанії є індикатором здоров’я всієї економіки країни», — резюмував керівник компанії.