Обмеження транзитних залізничних перевезень Україною є тимчасовими. Причина – модернізація інфраструктури

Як повідомили в АТ «Укрзалізниця», тимчасові обмеження на перевезення транзитних вантажів через територію України запровадженні у зв’язку з проведенням активних робіт з модернізації інфраструктури.

Зокрема, зараз тривають роботи з електрифікації дільниці Ковель — Ізов — Держкордон та ремонтно-колійні роботи з модернізації дільниці Знам’янка — Здолбунів. У зв’язку із цим пропускна спроможність у напрямку Польщі знизилася до 350 вагонів на добу. Зазначених обсягів недостатньо, щоб забезпечити перевезення у передбачені терміни. Тому було прийнято рішення тимчасово ввести заборону транзитних залізничних перевезень територією України.

Коли саме перевезення будуть поновлені – наразі не повідомляється, у компанії обіцяють поінформувати клієнтів після завершення інфраструктурних робіт.

Нагадаємо, АТ «Укрзалізниця» виконує роботи з електрифікації дільниці Ковель — Ізов — Держкордон. Завдяки реалізації цього проєкту компанія зможе збільшити вагу вантажних поїздів, підвищити пропускну спроможність та скоротити терміни доставки вантажів до країн ЄС.

 

Позначки: , ,