Укрзалізниця отримала дозвіл Державної архітектурно-будівельної інспекції України на початок основних робіт

Укрзалізниця перейшла до активної фази реалізації проєкту, покликаного зміцнити експортний потенціал країни у напрямку країн Європейського Союзу.

Залізничники розпочали основний комплекс робіт з електрифікації напрямку Ковель — Ізов — Держкордон зі встановлення опор контактної мережі на станції Устилуг, модернізації рейкових кіл, прокладання кабельних мереж на станції Люблинець-Волинський.

Загалом, перша черга робіт передбачає реконструкцію контактної мережі, обладнання стрілочних переводів системами електрообігріву, модернізацію освітлення станційних горловин та залізничних переїздів, прокладання кабельних мереж СЦБ та зв’язку, реконструкцію пристроїв переїзної сигналізації, гучномовного оповіщення і технологічного зв’язку, монтаж світлофорів, панелей живлення, захисного заземлення, заміну батарейних шаф тощо.

Завдяки реалізації електрифікації ділянки Ковель — Ізов — Держкордон Укрзалізниця зможе відчутно збільшити вагу вантажних поїздів на дільниці, підвищити її пропускну спроможність та скоротити терміни доставки вантажів. Крім того, запровадження електротяги на цій дільниці також дозволить вивільнити 10 магістральних тепловозів, що суттєво зменшить викиди продуктів згоряння в атмосферу (близько 12 тис. т/рік) та на 136,4 млн грн в рік зменшити експлуатаційні витрати.

Реалізацію проєкту з електрифікації напрямку Ковель — Ізов — Держкордон розпочали наприкінці квітня 2021 року.