За п’ять років Укрзалізниця має перейти на нову сучасну лінійку пасажирських вагонів

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков та в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін відвідали Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) та перевірили хід виконання контракту на постачання 100 нових пасажирських вагонів, які цього року замовила компанія. Перші 2 вагони перевізник отримає вже до 24 серпня цього року.

«Вже в наступному році ми маємо отримати від заводу всю партію вагонів. А цього року нам буде поставлено як мінімум 10 одиниць», — зазначив Олександр Камишін.

За договором КВБЗ має поставити Укрзалізниці 51 купейний вагон, 12 вагонів СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда. Вагони мають бути обладнані адаптивною системою кондиціонування, розетками USB, системою відеонагляду, тощо.

Укрзалізниця хоче кардинально оновити парк пасажирських вагонів та перейти на нову сучасну лінійку, заявив т.в.о. члена правління АТ “Укрзалзіниця” відповідальний за пасажирську вертикаль Олександр Перцовський. За його словами, компанія вже деталізує плани на наступні 5 років:

Також заздалегідь деталізуємо плани на 2022-2026, щоб кардинально оновити парк пасажирських вагонів та перейти на нову сучасну лінійку.
Раніше, новий очільник товариства Олександр Камишин заявив, що Укрзалізниця зосередиться на закупівлі імпортних пасажирських вагонів. На його думку, це мало б посилити конкуренцію на ринку і мотивуватиме вітчизняних виробників переглянути свою продуктову лінійку.
Нагадаємо, що Укрзалізниця збирається розпочати тестування електропоїзду виробництва компанії Stadler. Модель Flirt складається з п’яти вагонів 1 та 2 класів. Місткість 262 чол.  Максимальна швидкість – 160 км/год.
Позначки: , , ,