КВБЗ має здійснити постачання 100 пасажирських вагонів у повному обсязі протягом року з моменту внесення першого платежу, тобто до кінця липня 2022-ого.

На рахунок ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» надійшов авансовий платіж від Укрзалізниці. Кошти переказано згідно з умовами договору на постачання 100 пасажирських вагонів, повідомляє пресслужба заводу.

Голова правління ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Максим Крамаренко зазначив, що передоплата дає старт виконанню угоди між УЗ та КВБЗ, за умовами якої з дня першого платежу починається відлік терміну: завод має здійснити постачання продукції у повному обсязі до кінця липня 2022-ого.

Авансовий платіж згідно з умовами договору № 431/2021-ЦЮ від 25 червня 2021 року дорівнює 30% від суми контракту, чого підприємству вистачить на закупівлю лише 50% комплектуючих та матеріалів.

Перші 10 вагонів мають бути поставлені вже у січні 2022 року.

vagon kupe

Довідка

З метою оновлення пасажирського рухомого складу у 2021 році Державним бюджетом України передбачено фінансування закупівлі 100 пасажирських вагонів на суму понад 3 млрд грн (бюджетна програма КПКВК 3101270 «Оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів та модернізація залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень»).

У рамках договору буде складено та поставлено 100 пасажирських вагонів, серед яких зокрема: 51 купейний вагон, 12 вагонів типу СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда.

За умовами договору першу партію вагонів – 10% від загальної кількості – планується поставити не пізніше ніж за 6 місяців із дня отримання передоплати.

verxnia politsia

pidloga

sxodinki

tualet

umivalnik

vishalki

 

Позначки: , ,