Siemens повністю згортає бізнес у Росії – виходить зі спільних підприємств та розриває сервісні контракти з РЖД

Німецький концерн Siemens 12 травня оголосив про припинення бізнесу в Росії, а вже з 13 травня розриває з ВАТ “РЖД” сервісні контракти, включно з обслуговуванням “Сапсанів”.

“Санкції та вимоги, які передбачені ними, унеможливлюють подальше виконання наших договірних зобов’язань перед ВАТ “РЖД”. З огляду на масштабність санкцій Європейського союзу щодо Російської Федерації, а також вжитих і потенційних заходів у відповідь і їх серйозних наслідків з точки зору повсякденної операційної діяльності компанії “Сіменс Мобільність”, було ухвалено рішення згорнути бізнес у Росії, включаючи вихід із існуючих спільних підприємств та розірвання сервісних договорів на технічне обслуговування з ВАТ “РЖД” (з 13 травня)”, – повідомили у компанії.

Президент і генеральний директор Siemens AG Роланд Буш сказав:

«Ми засуджуємо війну в Україні і вирішили провести впорядкований процес, щоб згорнути нашу промислову діяльність у Росії. Це було нелегке рішення, враховуючи наш обов’язок піклуватися про наших співробітників і давні стосунки з клієнтами на ринку, де ми працюємо вже майже 170 років. Ми оцінюємо вплив на наших людей і будемо продовжувати підтримувати їх у міру своїх можливостей. У той же час ми надаємо гуманітарну допомогу нашим колегам і народу України та підтримуємо міжнародне співтовариство у закликах до миру».

Зазначається, що компанія керуватиме впорядкованим процесом, щоб припинити свою діяльність відповідно до нормативних вимог та міжнародних санкцій.

Нагадаємо, після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Siemens призупинила весь новий бізнес та міжнародні поставки до Росії і Білорусі. У середині березня компанія повідомила, що призупиняє контракт з постачання “Сапсанів” та “Ластівок”, але продовжить сервісне обслуговування.

“Сапсан” – високошвидкісні електропоїзди виробництва Siemens, які ВАТ “РЖД” придбало для експлуатації на російських високошвидкісних залізницях. Розроблено компанією Siemens спеціально для Росії.

Семейство пасажирських електропоїздів із загальним комерційним назвою “Ласточка” створено на основі платформи Siemens Desiro для ВАТ “РЖД”. Електропоезда “Ласточка” в Росії випускає ТОВ “Уральские локомотиви” (СП Siemens і група “Синара”).

Позначки: , , , ,