Siemens призупиняє міжнародні поставки та бізнес-інвестиції до росії

Міжнародний концерн Siemens, світовий лідер із залізничного машинобудування, висловився на підтримку санкційної політики стосовно бізнесу в рф через вторгнення до України, повідомили у компанії.

«Ми повністю підтримуємо всі санкції. Це стосується нового бізнесу та призупинення міжнародних поставок до Росії, поки ми оцінюємо повний обсяг всіх санкцій», – йдеться у повідомленні.

В компанії зазначили, що йдеться про “перегляд наявних контрактів, субконтрактів та інших домовленостей, котрі необхідно розірвати”.  Всі проєкти Siemens та поставки до рф нині зупинено.

У той же час компанія обіцяє пожертвувати Червоному Хресту 1 млн євро для гуманітарної допомоги Україні та «рішуче виступає проти вторгнення в Україну і підтримує міжнародне співтовариство, закликаючи до миру».

Нагадаємо, Укрзалізниця закликала Stadler та Siemens призупинити діяльність в росії та білорусі.

Німецький концерн Siemens має давню історію співпраці з РЖД.  У 2010 році група «Сінара» та концерн Siemens створили спільне підприємство – ТОВ «Уральські локомотиви», яке серійно випускає вантажні магістральні електровози серії 2ЭС6 («СІНАРА») та 2ЭС10 («ГРАНИТ»). З березні 2011 року ТОВ «Уральські локомотиви (СП Групи «Сінара» і концерн «Сименс») виробляє швидкісні поїзди «Дезіро». Між ВАТ «РЖД» та Групою Сінара підписано контракт на поставку 1200 вагонів електропоїздів, локалізація виробництва до 2017 року склала 80%.

У 2013 році на заводі «Уральські локомотиви» запущено виробництво сучасних електропоїздів «Ласточка».

Siemens здійснює поставку РЖД і техобслуговування високошвидкісних поїздів Velaro, які отримали назву «Сапсан».

 

 

Позначки: , ,