РРМП – добре, а GrainExpress – краще. 

Будь-яка залізнична компанія в світі, щоб бути успішною, повинна пропонувати сервісні продукти, що задовольняють попит на відповідних ринках. Потреба українського ринку зернових – швидка доставка вантажу в порти, що дозволить українському збіжжю бути конкурентоспроможним на світовому ринку, пише на своїй сторінці у соцмережі керівник служби залізничної логістики КЕРНЕЛ Михайло Кравченко.

У наших конкурентів існують сервісні продукти надійної, швидкої і точної доставки зерна в порти. Створення подібних сервісів на українській залізниці є завданням економічної безпеки України. Чому на приватній залізниці США існує сервісний продукт перевезення зернових під назвою GrainExpress. Цитую умови: 90 вагонів складу поїзда, 15 годин навантаження, можливість використання вагонів різних власників в поїзді.

Представник компанії Кернел стверджує, що в українських реаліях таким сервісним продукт перевезення зернових вантажів є рух маршрутних поїздів за розкладом. На його думку, це доводить дохід АТ “Укрзалізниця” від РРМП близько 207 млн. грн за 2019 рік, що є одним з найбільш успішних комерційних сервісних продуктів в історії українських залізниць. Проте Михайло Кравченко нарікає на вартість таких перевезень:

Вантажовідправники аграрної продукції платять за перевезення і так одну з найбільших цін на ринку перевезень вантажів, а якщо додати до тарифу ще 20% надбавки – виходить занадто висока ціна за перевезення. Ось тільки в продукті GrainExpress компанії CSX Express все навпаки – вантажовідправники отримують стимули, які перетворюються в тарифні знижки при регулярному русі.

Позначки: , , , , , ,