10 залізничних цистерн виробництва Полтавського вагонобудівного заводу групи «ТАС» поповнили вагонний парк «ТАС-Логістик».

Оператор рухомого складу «ТАС-Логістик» отримає нові залізничні цистерни, які для нього виготовив Полтавський вагонобудівний завод. Про це REUA розповів директор компанії «ТАС-Логістик» Володимир Іващенко. Він зауважив, що парк «ТАС-Логістик» поповнить чергова партія цистерн для харчових продуктів. Цього разу – 10 одиниць, та вони не останні. Компанія планує придбати у Полтавського вагонобудівного заводу ще 90 цистерн.

 

На зауваження щодо профіциту рухомого парку в Україні Володимир Іващенко, директор «ТАС-Логістик», відповів, що рішення придбати нові цистерни компанія прийняла з огляду на якість відповідного наявного вагонного парку:

99% ринка – переоформлені нафтобензинові цистерни, завезені з СНД з вичерпаним терміном експлуатації. В РФ, наприклад, заборонено перевозити олію в цистернах з-під нафтопродуктів. Рано чи пізно і ми до цього прийдемо… Поки ж це більше про перспективу, а ніж про окупність.

Нагадаємо, рік тому REUA писав, що Група «ТАС» придбала виробничий корпус, який раніше належав підприємству «Полтавахіммаш», а також отримала право власності на цю нерухомість. Мета придбання – збільшити присутність групи у реальному секторі економіки та диверсифікувати розвиток промислового сектора. Група «ТАС» заявиляла, що інвестуватиме у модернізацію виробництва, розширить номенклатуру продукції та охопить нові ринків збуту. Насамперед, виробництва вітчизняних залізничних та автомобільних цистерн, які вкрай необхідні українському бізнесу для перевезення виготовленої продукції як у межах країни, так і на експорт.

Зауважимо, що до складу фінансово-промисловою групою «ТАС» окрім полтавського активу входять «ТАС-Логістик» та «Дніпровагонмаш». Засновником і основним акціонером групи є Сергій Тігіпко.

Два роки тому компанія «ТАС-Логістик» заявила, що збирається збільшити власний парк до 2 000 вагонів у короткостроковій перспективі та до 10 000 вагонів у найближчі 5-7 років. Вже у вересні 2019 року «ТАС-Логістик» отримала від компанії «ОТП Лізинг» близько 400 млн грн для придбання 750 вагонів-зерновозів. У червні 2020 року компанія «ОТП Лізинг» профінансувала придбання залізничним оператором «ТАС-Логістик» (Київ) ще 350 зерновозів з підвищеною вантажопідйомністю (об’ємом 126 м3). Всі зерновози були виготовлені Дніпровагонмашем.

 

Позначки: , , , ,