Компанія «ОТП Лізинг», яка входить до фінансової групи OTP Group (Угорщина), надає залізничному оператору «ТАС-Логістик» (Київ) близько 400 млн грн. на розширення парку рухомого складу.

Про це повідомив генеральний директор «ОТП Лізинг» Андрій Павлушин:

«Пишаюся, що ми профінансували залізничні вагони, вироблені в Україні. 750 нових вагонів, які перевозять українське зерно. Один вагон за вартістю як новий Lexus!

Директор «ТАС-Логістик» Володимир Іващенко у відповідь написав:

Ви могли б повірити два роки тому, що ви фінансує нас 400 млн грн? Справді, ми ростемо разом! І ми цінуємо нашу співпрацю! Продовжуємо наш ріст!

Співпраця «ТАС-Логістик» з ОТП розпочалася в грудні 2017 року. Андрій Павлушин підтверджує, що нині є домовленість з Сергієм (ред. – Сергієм Тігіпком, власником «ТАС-Логістик») про розширення подальшої співпраці.

Залізничний оператор «ТАС-Логістик» залучає різні джерела фінансування, в тому числі інвестує в розширення вагонного парку власні кошти. За словами директора компанії Володимира Іващенка, парк компанії на сьогоднішній день становить 1476 вагонів, з яких 160 – напіввагони, інші – хопери-зерновози.

Як ми повідомляли раніше, «ТАС-Логістик» має намір збільшити власний парк  до 2 000 вагонів в короткостроковому і до 10 000 вагонів в середньостроковомудо 10 тис. вагонів у найближчі 5-7 років.

«Ми уклали контракт на виробництво ще 200 зерновозів, які отримаємо до листопада. Тобто у компанії буде тисяча шістсот сімдесят шість вагонів», – розповів Іващенко.

Відзначимо, що основним виробником вантажних вагонів для «ТАС Логистикс» є «Дніпровагонмаш» (Кам’янське), основним акціонером якого також є Сергій Тігіпко.