PKP PLK планує збудувати на станції Тереспіль 10 додаткових колій (1520 мм)

Нові треки до Малашевичів

PKP Polskie Linie Kolejowe в районі прикордонного переходу Тереспіль – Бжесть розробляє техніко-економічне обґрунтування та проєктну документацію для будівництва додаткових колій (1520 мм) на станції, пише Rzeczpospolita .

Інвестиції передбачають збільшення пропускної спроможності на прикордонному переході Тересполь – Бжесть шляхом розширення станції Тереспіль на 10 додаткових колій (1520 мм). 

Інфраструктура буде пристосована для обслуговування вантажних поїздів довжиною 1050 м і навантаженням на вісь 245 кН.

– Враховано міркування безпеки, в т.ч. колія для вивезення пошкоджених вагонів. Дороги та інспекційні тротуари в інтер’єрі будуть побудовані для полегшення митної та прикордонної діяльності, – описує прес-секретар PKP Polskie Linie Kolejowe Мірослав Семенець. 

Готується тендерна документація щодо вибору підрядника на виконання робіт:

– будівництво 10 під’їздних колій на станції Biała Podlaska Rozrządowa,

– будівництво 3 додаткових колій на станції Малашевичі, у тому числі одна колія підключена до інфраструктури Cargotor. 

Розширення колійної системи станції Тереспіль заплановано на 2022-2025 роки. 

Інвестиції PLK доповнять інвестиції Cargotor, які здійснюються в регіоні перевантаження Малашевичів. 

Крім того, PKP PLK в рамках проєкту «Роботи на залізничній колії E20 на ділянці Седльце Тересполь, етап III – LCS Terespol», розширить зв’язок колійних систем PLK з колійною системою Cargotor, а також встановить нові стрілочні переводи та пристрої керування залізничним рухом. Модернізована тягова підстанція на станції Малашевичі в майбутньому також використовуватиметься для забезпечення інфраструктури, керованої Cargotor. 

Нагадаємо, що на прикордонному переході Тересполь-Бжесть у 2017 році частина колій була адаптована для кращого обслуговування прикордонного руху, згодом – до більшого тиску на вісь та до довших поїздів.

Раніше стало відомо, що PKP Cargo планує збільшити інтермодальні перевезення через Медику на кордоні з Україною. А рік тому PKP Cargo  оголосила про створення нової компанії PKP Cargo Terminal в Медиці-Журавіці поблизу польсько-українського кордону. Компанія стане найбільшим терміналом в Польщі і одним з найбільших в Європі.

Також на кордоні з Україною Польща розширює Термінал Замостя, за 60 км від прикордонного пункту Грубешув-Ізов. Нині його пропускна спроможність 2000 TEU та 2 колії стандартної ширини довжиною 700 метрів. Після завершення проєкту пропускна спроможність зросте до 150000 TEUs, будуть доступні 2 нові колії стандартної ширини довжиною 900 метрів і широкі колії для прийому довших поїздів.

Позначки: , , , ,