PKP Cargo планує розвивати вагонобування на Підкарпатті. Можливим місцем виробництва рухомого складу для вантажних перевезень називають колишній вагонобудівний завод Gniewczyna за 50 км від польсько-українського кордону.

25 квітня компанія PKP Cargo підписала угоду з урядовою фінансовою компанією «Агентство промислового розвитку» (ARP) про початок виробництва вагонів у Підкарпатському регіоні на південному сході Польщі, про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Нині проводяться переговори з дочірньою компанією американської The Greenbrier Companies – Wagony Świdnica Sp. z o.o. щодо приєднання до проекту. У документі про наміри співпраці зазначається, що до кінця 2019 року буде підписано контракт про створення компанії з виготовлення різних вантажних вагонів для PKP Cargo. У контракті також буде визначено розмір пакету акцій, яким буде володіти кожен з партнерів.

Ринок має високий попит на вантажні вагони, і реалізація цього проекту матиме велику користь для PKP Cargo”, говорить президент PKP Cargo Чеслав Варсевіч. “Безумовно, наша компанія могла б стати споживачем продукції цього заводу, тому що у нас є великі потреби як у сфері заміни старого рухомого складу, так і у збільшенні наших ресурсів“.

Колишній завод вагонів Gniewczyna біля Пшеворська є можливим місцем для заводу, хоча й інші місця в Підкарпатському регіоні. Виробництво має розпочатися у 2020 році.

Ми хочемо бути партнером у відновленні потенціалу вітчизняної промисловості“, – говорить віце-президент ARP  Анджей Кенсбок. “Особливо в області відновлення парку РС польських перевізників, який колись був нашою національною гордістю. Ринку це потрібно дуже багато – в даний час 70% всіх вантажних вагонів експлуатуються понад 30 років”.

 

 

«Наші партнери мають інвестиційні потреби та галузеві знання, і ми у свою чергу фінансово підтримуємо запланований проект. Ми також сподіваємося, що компанії з групи капіталів ARP виграють від цієї співпраці. Наша діяльність не тільки обмежить бар’єри для розвитку ринку залізничних вантажних перевезень у найближчі роки, але й постійно підвищить конкурентоспроможність польського залізничного сектора».

 

PKP Cargo Terminal
Компанія PKP Cargo також оголосила про створення нової компанії PKP Cargo Terminal, яка буде розташована в Медиці-Журавіці поблизу польсько-українського кордону. Компанія, яка буде керувати всіма терміналами, що належать PKP Cargo, стане найбільшим терміналом в Польщі і одним з найбільших в Європі.

Позначки: , , , ,