Запуск інтермодальних поїздів за маршрутом Туреччина – Україна – Польща активізує т.зв. центральний коридор у сполученні Європа-Азія за маршрутом Новий Шовковий шлях.

Компанія PKP CARGO CONNECT, що входить до групи PKP CARGO, працює над запуском інтермодальних перевезень територією України з перевантаженням на терміналі Медика. PKP CARGO CONNECT відповідатиме за транспортування від прикордонного переходу в Медиці і далі до Західної Європи та навпаки. Переговори щодо співпраці з українською ЦТС Ліскі (Укрзалізниця) веде PKP CARGO.

PKP CARGO CONNECT власник мережі контейнерних терміналів здатен реалізувати повний логістичний ланцюг.
Термінал в Медиці (13 га) з великим складом, широкою колією 1520 мм (використовується в Україні чи Росії) та вузькою колією 1435 мм (застосовується у Польщі та Західній Європі). З цієї причини Медика стане ключовим етапом в інтермодальному перевезенні центрального коридору Нового Шовкового шляху.

– Компанія зможе перевантажити контейнери, які мають з’явитись незабаром, завдяки новим інтермодальним сполученням з Китаю через Україну. Окрім переговорів з потенційними замовниками з Китаю, ми зараз перебуваємо на стадії переговорів з українським партнером ЦТС Ліскі, але вже сьогодні ми бачимо, що потенціал для переходу на Медика є значним, – говорить Вітольд Стробель, член правління з оперативних питань PKP CARGO CONNECT.

PKP CARGO CONNECT також надає додаткові послуги для інтермодальних перевезень, такі як: митне оформлення, знесення вантажів з контейнерів та доставка з використанням автомобілів.

За словами президента PKP CARGO S.A. Чеслава Варшевича, запуск регулярних залізничних сполучень з Україною та Туреччиною збільшить стратегічне значення Терміналу Медика на транспортній мапі Польщі та Європи:

– Через цей момент можна перевозити не тільки вантажі з Китаю до Європи та з Європи до Китаю, оскільки Медика також повинен стати важливим вузлом для торгівлі між країнами Європейського Союзу, Україною, Туреччиною та іншими азіатськими країнами, – говорить Чеслав Варшевич. – Якщо прогнози щодо значного збільшення залізничного сполучення між Азією та Європою у найближчі роки підтвердяться, вантажовідправники будуть тим більше зацікавлені у використанні транспортного коридору, що проходить через наш термінал у Медиці, додає президент Варсевич.

PKP Cargo Terminal
Рік тому PKP Cargo  оголосила про створення нової компанії PKP Cargo Terminal, яка буде розташована в Медиці-Журавіці поблизу польсько-українського кордону. Компанія, яка буде керувати всіма терміналами, що належать PKP Cargo, стане найбільшим терміналом в Польщі і одним з найбільших в Європі.

Позначки: , , , , ,