“Ми наполегливо працюємо над тим, аби зерно можна було транспортувати з України залізницею, щоб запобігти глобальному голоду”.

В Асоціації сільськогосподарських трейдерів Німеччини вважають, “якщо вагони-зерновози є вузьким місцем, кожен, хто бере участь, повинен негайно зробити доступними магістральні локомотиви, маневрові локомотиви та розвантажувальні потужності”. Бізнес також просить допустити на колії старіші вагони, які у великій кількості доступні в інших частинах Європи.

Серез запланованих заходів передбачено розбудову перевантажувальних потужностей на кордоні (це пов’язано з різною шириною колії в Україні та ЄС) та запровадження пільгового режиму для ремонту вагонів.

Водночас Deutsche Bahn AG спільно зі своїми дочірніми компаніями у Східній Європі працює над інтенсифікацією вантажних перевезень та стабільним сполученням з морськими портами Північного, Чорного та Середземного морів.

“З нашими дочірніми компаніями European DB Cargo в Польщі та Румунії ми вже відправляємо кілька поїздів на день із зерном через Європу до різних морських портів. Тепер ідеться про розширення експорту сільськогосподарської продукції”, — пояснив речник компанії.

У планах Deutsche Bahn перевезти близкьо 10 млн т зернових з України.

Нагадаємо, у квітні Німеччина оголосила про наміри налагодити залізничний «зерновий міст» з Україною.

Позначки: , , , , , , ,