Укрзалізниця прозвітувала про хід електрифікації дільниці Ковель — Ізов — Держкордон

На 43-кілометровій дільниці Ковель — Овадно енергетики встановили жорсткі поперечини, консолі, ізолятори, розкочують та монтують несучий трос. Зв’язківці виконують роботи з монтажу пристроїв СЦБ і зв’язку, повідомили в Укрзалізниці.

Від початку будівельно-монтажних робіт з електрифікації на дільниці Ковель — Ізов — Держкордон встановлено 1261 опору контактної мережі, 433 фундаменти, 357 анкерів, 428 консолей, 43 жорсткі поперечини, розкачано близько 17 км несучого тросу. Сукупно прокладено 19 км кабелів різного типу. Завершено модернізацію переїзної автоматики на 11 залізничних переїздах дільниці та реконструкцію систем гучномовного оповіщення й паркового зв’язку на станціях Ковель, Люблинець-Волинський, Турійськ.

Різними видами вже відремонтовано залізничну колію загальною протяжністю 25 км, завершено ремонт 5 службових будівель, виконано середній ремонт 10 стрілочних переводів та поточний ремонт 6 посадкових платформ.

Проєкт електрифікації дільниці Ковель — Ізов — Держкордон є стратегічно важливою для галузі та держави, адже дозволить суттєво підвищити рівень експортних вантажних перевезень. Від літа 2019 року велася підготовка до електрифікації дільниці Ковель—Ізов—Держкордон, тоді реконструювали колії та інфраструктуру на станції Ізов Волинської області.

Раніше повідомлялось, що Укрзалізниця завершить електрифікацію ділянки “Ізов-Ковель” у 2021 році. Проте до активної фази реалізації проєкту приступили лише у серпні 2021 року – почалося встановлення опор контактної мережі на станції Устилуг, модернізації рейкових кіл, прокладання кабельних мереж на станції Люблинець-Волинський.

Позначки: , ,