Залізничники вже реконструювали колії та інфраструктуру на станції Ізов Волинської області. Ці роботи необхідно було зробити до початку електрифікації дільниці Ковель—Ізов—Держкордон, яку планується розпочати вже цього року.

В рамках електрифікації цієї дільниці залізничники переобладнають шість проміжних станцій, п’ять зупиночних пунктів та один роз’їзд. Буде змонтовано 154 км контактної мережі на перегонах і станціях, а також переоблаштують електропостачання та освітлення 26 станцій та переїздів.

Довжина дільниці Ковель – Ізов – держкордон майже 100 км. Вона наразі є найбільш витратною ланкою маршруту для 14 вантажних поїздів, що курсують цією дільницею. Зокрема, для експорту залізорудної сировини з Кривого Рогу на металургійні підприємства в Польщі, зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов:

«Через відсутність електрифікації на зазначеній дільниці ми вимушені перевозити вантажі на дизель-тязі. В умовах постійного зростання цін на нафтопродукти електрифікація сприятиме зменшенню експлуатаційних витрат, енергозбереженню, зниженню забруднення природного середовища від згорання дизпального. Крім того, для клієнтів-вантажовідправників ми суттєво скоротимо терміни доставки вантажів».

Після електрифікації пропускну спроможність дільниці Ковель – Ізов – держкордон буде збільшено вдвічі.

архівне фото

Раніше ми повідомляли, що у форматi малого прикордонного руху спільно з польською стороною планується відкрити  новий транспортний напрямок iз Ковеля до польського міста Грубешiв (2,4 км від українсько-польського кордону), для чого буде електрифіковано 81 км ділянки Ковель – Ізов – держкордон. Польська сторона висловила готовність взяти участь у проекті електрифікації. Реалiзацiю проекту заплановано на 2020 piк.