Волинська область має шанси перетворитися в транспортно-логістичний HUB і стати західними воротами України в Європу, стверджує голова Волинської обласної державної адміністрації  Олександр Савченко.

На засіданні Ради Регіонального Розвитку Волинської області очільник ОДА Олександр Савченко заявив:

Серед стратегічних інвестиційних проектів, які плануємо здійснити – створення індустріального парку «Ковель» на землях Люблинецької територіальної громади. Це буде логістично-виробничий комплекс для постачання на українські і європейські ринки товарів з України та держав Євразійського регіону”.

В індустріальному парку планують створити митно-логістичний термінал з поєднанням вузької європейської та широкої української залізничних колій. Проект планується реалiзувати протягом 5-8 років, потреби у інвестиціях оцінюють у понад 600 млн.євро.

У форматi малого прикордонного руху спільно з польською стороною буде відкрито новий транспортний напрямок iз Ковеля до польського міста Грубешiв (2,4 км від українсько-польського кордону), для чого буде електрифіковано 81 км ділянки Ковель – Ізов – держкордон. Польська сторона висловила готовність взяти участь у проекті електрифікації. Реалiзацiю проекту заплановано на 2020 piк.