750-метрові поїзди перевозитимуть вантажі місткістю 112 TEU за одну поїздку між промисловою Остравою та портом Гданськ

METRANS готує новий сервіс для Центральній Європі – з’єднання термінал DCT Gdansk (Польща) з контейнерним терміналом Острава (Чеська Республіка), пише REUA з посиланням на ReilFreight.

Перший поїзд відправиться 5 вересня з Острави до Гданська і за три тижні обернеться у зворотньому напрямку. METRANS запропонує 750-метрові поїзди і місткістю 112 TEU за одну поїздку.

З’єднання DCT Gdansk з промисловою агломерацією в Остраві зблизить промисловий з транспортним вузлом. Стратегія METRANS – сполучення портів із внутрішніми районами, компанія з’єднує морські шляхи з материковими промисловими вузлами.

METRANS твердо вірить, що він також міг би інтегрувати сервіс у свою ширшу мережу зі з’єднаннями зі Скандинавією, Балтією чи навіть Азією.

DCT Gdansk terminal. Джерело: METRANS

Польські порти не були включені до мережі METRANS на регуяорній основі, попри наявність попиту вантажовідправників. Ось чому, «спостерігаючи за збільшенням кількості запитів на використання цієї послуги протягом тривалого часу», компанія вирішила зробити це зараз і розширити «зростаючий потенціал DCT Gdansk».

З іншого боку, залізничний оператор також прагне використовувати цю послугу як можливість перетворити свій контейнерний термінал Острава у шлюз для «всієї інтермодальної мережі METRANS, але також, уявно, у шлюз до всього регіону ЦСЄ».

Мережа METRANS в Центральній і Східній Європі. Джерело: METRANS

Позначки: , , ,