Португальський оператор залізничних вантажних перевезень Medway планує розширити свою діяльність за межі Лузітанського кордону. Фактично компанія інвестуватиме в рухомий склад для розгортання між Іспанією та Францією.

Керуючий директор компанії Medway Бруно Сілва, повідомив, що компанія інвестує 45 мільйонів євро для початку діяльності у Франції. Кошти будуть спрямовані на придбання 8 локомотивів та 350 вагонів. Рухомий склад, придбаний Medway, буде придатний для пересування стандартною колією 1435 мм, яка використовується у Франції.

Medway планує розпочати перетин Піренеїв до 2024 або 2025 року. , Інвестиції фінансуватиме уряд Іспанії через Merciancias 30, що є частиною Плану відновлення та стійкості Іспанії.

Medway також планує стати партнером Renfe після приватизації Renfe Mercancias. Його конкуренти — Maersk і CMA CGM.

Про план перетворення Renfe Mercancias на приватне підприємство було оголошено в липні 2022 року. Renfe продає 50 % активів компанії, щоб створити нове спільне підприємство з приватним оператором. Очікується, що Renfe прийме рішення до липня 2023 року.

Однією з переваг, яку португальська компанія може принести Renfe, є новіший парк рухомого складу.

Крім зазначеного вище замовлення, незабаром компанія отримає 16 локомотивів і 113 вагонів, придатних для руху стандартною колією. Поставка цієї партії рухомого складу очікується цього або наступного року.

Про це інформує REUA  з посиланням на RailFreight.com

Позначки: , , , ,