Новий маршрут з’єднає найзахіднішу точку широкої колії та найбільш північно-східну точку європейської залізничної системи

LTG Cargo Polska, польська дочка литовських залізниць, анонсувала новий власний маршрут, який з’єднає Каунаський інтермодальний термінал (КІТ) зі Славкувом, де розташована найзахідніша станція ширококолійної залізниці PKP LHS, що тягнеться від українського кордону. Про це повідомляє REUA з посиланням на інтерв’ю президента правління LTG Cargo Polska Міхала Шлендака виданню «Rynek Kolejowy».

Для наших клієнтів ми вже запустили два регулярні рейси зі Славкува до Триміста, а незабаром ми запустимо власний рейс з Каунаса до Славкува, який також обслуговуватиме Варшаву, – розповів він.
Нагадаємо, у липні 2021 року розпочато комерційний рух коридором Rail Baltica – до КІТ прибув перший вантажний поїзд євроколією. Таким чином, KIT став найбільш північно-східною точкою європейської залізничної системи, до якої можна дістатися за допомогою рухомого складу європейського стандарту.
У вересні 2022 року стало відомо, що перевантажувальні потужності КІТ будуть збільшені утричі. Уряд Литви виділив оператору залізничної інфраструктури LTG Infra понад 30 млн євро, щоб використати переваги розташування терміналу на стику двох форматів колії та можливості транспортування вантажів широкою колією до Клайпедського порту.
З квітня 2022 року до Каунасу від польсько-українського кордону в обхід Білорусі здійснюються залізничні перевезення українського збіжжя.
Позначки: , , ,