LTG Cargo, дочірня компанія Lietuvos geležinkeliai Group, продовжує активно співпрацювати з Україною. Загалом за перше півріччя 2023 року перевезено понад 140 тис. тонн вантажів з України до Литви та додатково майже 25 тис. тонн з Литви до України.

Компания перевозить зерно, соняшникову олію, кукурудзу та нафтопродукти між Литвою та Україною через Польщу. Зерно перевозиться в контейнерах через залізничні переходи Мостиська-2 — Медика, Ягодин — Дорогуськ і Тракішкі — Шештокай до морського порту Клайпеда, а пальне – зі станції Моцкава в Україну, повідомляє Rail EXPO з посиланням на RAILinsider

«На даний момент найефективнішим способом транспортування вантажів між Литвою та Україною є контейнерні перевезення. Однак, LTG Cargo Ukraine надає операторські послуги та організовує також перевезення вантажів у цистернах або біг-бегах з використанням вагонів колії 1435 мм, або перевантажує вантажі за участю терміналів PKP LHS.

Найбільше вантажів з України перевозиться в Клайпедський морський порт, оскільки він повністю обладнаний для обслуговування потреб і потоків українських товарів», – зазначила комунікаційна партнерка АТ “Lietuvos geležinkeliai” Котріна Дзікарайте.

Оцінюючи поточні можливості інфраструктури в Польщі та Україні, а також процедури фітосанітарного контролю, що застосовуються в Польщі, компанія може перевозити до 200–350 тис. тонн вантажів на рік за запитом клієнта. Для подальшого збільшення обсягів необхідні додаткові інвестиції в залізничну інфраструктуру Польщі, в термінали Польщі та України, а також Литви та країн-партнерів для автоматизації процедур перевірки документів. Якщо будуть передбачені більш масштабні інвестиції в розвиток інфраструктурних потужностей, то за кілька років можна буде досягти обсягів перевезень сільськогосподарської продукції з України до Литви на рівні близько 1 млн тонн.


Нагадаємо, у червні минулого року LTG Cargo Ukraine поновила свою діяльність в Україні.

В попередніх планах компанії на цей рік було перевезення 140 поїздів між Україною та Литвою.

 

Позначки: , , ,