LTG Cargo Ukraine планує наступного року перевезти 140 поїздів між Україною та Литвою.

LTG Cargo Ukraine, дочірнє підприємство вантажної компанії Lietuvos Geležinkelių (LTG) LTG Cargo, і польська компанія з перевезення вантажів PKP Cargo підписали угоду про співпрацю. Про це пише REUA з посиланням на видання Delfi.

Після підписання цього договору «LTG Cargo Ukraine» стала оператором вантажних перевезень між Литвою та Україною через територію Польщі. Наразі в Україну вже прибув перший потяг компанії «LTG Cargo Ukraine» з Литви, йдеться у прес-релізі.

© ELTA / Дайніус Лабутіс

Планується, що наступного року «LTG Cargo Ukraine» перевезе 140 поїздів між Україною та Литвою. Вантаж перевозитимуть поїздами по 60 контейнерів. Як і раніше, сільськогосподарська продукція (зерно та олія) транспортуватиметься з України до Клайпедського морського порту.

Компанія LTG Cargo Ukraine, що працює в Україні, візьме на себе організацію повного сервісу вантажоперевезень: вантажоперевезення, консолідацію парку вагонів європейської та широкої колії, митне декларування, послуги з перевалки та експедирування.

Польська компанія «PKP Cargo» буде перевозити вантажі територією Польщі. Сільськогосподарська продукція транспортуватиметься залізницею через два українсько-польські прикордонні пункти: Мостиська та Медика та станції Ягодин та Дорогуськ, йдеться у повідомленні.

LTG Cargo Polska, дочірня компанія «LTG Cargo», яка на той час діяла в Польщі, і надалі зосереджуватиметься на перевезеннях вантажів на внутрішньому ринку Польщі та інтермодальних перевезеннях вантажів між Литвою та Німеччиною через територію Польщі.

До грудня з України до Литви через Польщу вже переправлено близько 73 тис. т сільськогосподарської продукції, ще 104 тис. т нафти та продуктів її переробки було перевезено залізницею з Литви в Україну.

Позначки: , , , , , ,