“Каметсталь” може зупинити виробництво вже за три місяці через складнощі з логістикою

Металургійний комбінат “Каметсталь”, що входить до складу групи “Метінвест”, звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням про підтримку, повідомляє Цензор.НЕТ.

Через складнощі з логістикою та падіння світових цін на металопродукцію підприємство працює лише на третину потужності. Ресурсів підприємства вистачить тільки на три місяці роботи, після чого комбінат буде змушений призупиненити виробництво, сказано у листі на адресу уряду.

Зазначається, що основними причинами є обмеженість експорту готової продукції через блокаду морських портів та низькою пропускною спроможністю західних прикордонних переходів, а також високі логістичні витрати.

“Якщо у найкоротший період не вжити необхідних заходів зі збереження виробничого потенціалу, то за три місяці підприємство втратить накопичені ресурси та змушене буде законсервувати виробництво”, – попереджають на комбінаті.

Нагадаємо, у липні комбінат “Каметсталь” запустив виробництво вагонних осей, яке було зупинено через обстріли та руйнування меткомбінату “Азовсталь”, який постачав заготовки.

Останнім часом низка металургійних підприємств групи “Метінвест” спрямувала на адресу уряду листи з проханням підтримки підприємств ГМК. Комбінат “Запоріжсталь” оприлюднив аналогічний список необхідних заходів для збереження галузі.

Раніше група “Метінвест” зупинила видобуток ЗРС на Південному, Інгулецькому та Північному гірсько-збагачувальних комбінатах. Продовжує працювати тільки ЦГЗК, але зі зменшенням потужностей.

Згодом “АрселорМіттал Кривий Ріг” ухвалив рішення зупинити роботу свого ГЗК з серпня на найближчі три місяці через ускладнену логістику та світову економічну кон’юнктуру.

 

Позначки: , ,