ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) із серпня 2022 року зупинить роботу гірничо-збагачувального комбінату на найближчі три місяці. Про ухвалене рішення повідомила пресслужба.

Фото “Перший міський”

Зазначається, що тимчасова зупинка ГЗК викликана серйозними економічними факторами: зниження економічної активності в Європі на тлі ризику рецесії та суттєве зростання витрат на транспортування залізорудної сировини.

У повідомленні підкреслюють, що витрати на логістику для підприємства підвищилися у 5 разів. АМКР після російського вторгнення переорієнтував свої вантажні потоки на експорт, проте нині на європейських ринках різко знизився попит на концентрат і металопродукцію, тоді як традиційні ринки через військові дії та блокаду портів залишаються недосяжними для комбінату.

Ці обставини не залишають підприємству шансів вижити без значного скорочення витрат.

«Ні фінансова криза 2008 року, ні пандемія коронавірусу – жодні випробування ніколи раніше не змушували «АрселорМіттал» вдатися до скорочень робочого часу та виплат зарплат. Складні рішення цього року свідчать, що це безпрецедентна ситуація для нас усіх, у якій найголовніше вижити. Впевнений, що з цих непростих часів ми обов’язково вийдемо загартованими, з перемогою і всі разом», – прокоментував гендиректор АМКР Мауро Лонгобардо.

Нагадаємо, три тижні тому в АМКР попереджали уряд, що функціонування підприємства під загрозою через збільшення транспортних витрат і зниження вартості гірничо-металургійної продукції.

Наприкінці червня залізничні тарифи зросли на 70%.

Група Метінвест заявила, що з 1 липня призупиняється робота на Каметсталі, Інгулецькому та Південному ГЗК через логістичні фактори, зростання собівартості виробництва та падіння цін на продукцію.

 

Позначки: , ,