Уряд розглянув запропоновані Міністерством інфраструктури зміни до Закону України «Про транспорт»

Кабінет Міністрів України 12 січня розглянув та підтримав запропоновані Міністерством інфраструктури зміни до Закону України «Про транспорт» в частині створення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту (НКРТ).

Передбачається доповнити статтю 4 «Органи, що здійснюють державне управління в галузі транспорту» статтею 42 про створення Національної комісії, що здійснюватиме державне регулювання у сфері транспорту.
Відповідно до змін,  Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту, є державним колегіальним органом, підпорядкованим Президентові України і підзвітним Верховній Раді України. Голова та шість членів НКРТ призначаються на посаду та звільняються Президентом України.
Нацкомісія братиме участь у формуванні тарифної та цінової політики у сфері транспорту. Окрім того, вона здійснюватиме державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що діють на суміжних ринках, у сфері транспорту щодо, зокрема, «користування залізничними коліями, диспетчерськими службами, вокзалами та іншими об’єктами інфраструктури, що забезпечують рух залізничного транспорту загального користування».
13 січня урядовий законопроєкт стосовно НКРТ № 6514 був зареєстрований у Верховній Раді України.
Позначки: , , , ,