ФРТУ не підтримує “косметичні зміни” у новій редакції наказу МІУ щодо обмеження строків експлуатації вагонів. Пропонує від обмежень на основі року випуску перейти до оцінки технічного стану рухомого складу

Федерація роботодавців транспорту України (ФРТУ) назвала нову редакцію наказу Мінінфраструктури про обмеження терміну експлуатації вантажних вагонів “косметичними змінами”, про це повідомили Ukrvantage.com.

Генеральний директор ФРТУ Володимир Гусак зауважує, що попри всі заяви МІУ не було проведено нормального обговорення з представниками зацікавлених сторін, передусім споживачів послуг української залізниці:

Відтак, не змінено основний принцип наказу, проти якого виступає Федерація – адміністративні заходи щодо обмеження строків експлуатації вагонів на основі року випуску. Федерація пропонує відмовитися від цього та натомість запровадити як критерій технічний стан рухомого складу. В разі необхідності підтримки виробників вагонів можна вживати такі заходи як державна підтримка, державне замовлення, пільгові кредити на придбання вітчизняної залізничної техніки та інше, без обмежень прав інших економічних суб’єктів. В крайньому разі, можна обговорювати обмеження на рівні не менше півтора (а не одного!) існуючого нормативного терміну служби  й то лише для універсальних піввагонів та зерновозів, – пояснює В. Гусак.

ФРТУ вважає, що прийняття наказу в такій редакції призведе до непотрібного списання цілком справних вагонів. Нових вагонів у потрібній кількості на заміну побудовано не буде: в новій редакції немає жодної згадки про джерела фінансування нових вагонів.

У ФРТУ висловлюють пересторогу щодо дефіциту вагонів і  подальшого падіння перевезень на Укрзалізниці. Відтак Федерація роботодавців транспорту  України виступає проти прийняття проєкту наказу в цій редакції.

Нагадаємо, нова, вже п’ята версія проєкту наказу МІУ щодо обмежень продовження строку експлуатації вантажних вагонів збільшує на три роки перехідний період

Позначки: , ,