Нова компанія Rail Cargo International Freight надаватиме свої логістичні послуги без китайських посередників та уникатиме російських територій при транспортуванні товарів

ÖBB Rail Cargo Group створив нову компанію Rail Cargo International Freight, яка запрацює на початку 2023 року. Про це пише REUA посиланням на  Nakolei.

Таким чином австрійська залізнична група хоче зміцнити свої позиції на євразійському ринку та вперше запропонувати власні логістичні послуги безпосередньо в Китаї. Про це заявив генеральний директор Rail Cargo Group Клеменс Фьорст:

Нова компанія RCG у Шанхаї посилює нашу торговельну діяльність і зменшує нашу залежність від зовнішніх партнерів у Китаї. Це дуже важливо, оскільки бізнес у Китаї майже виключно здійснюється на місцевому рівні. Крім того, ми хочемо розширити наш успішний розвиток вздовж Нового шовкового шляху, перемістивши маршрут через Середній коридор (ТМТМ).

Негативною стороною маршруту Центрального маршруту є обов’язковий перетин Каспійського моря з Казахстану в Азербайджан на поромі та ще одне перевантаження при перетині Чорного моря.

Як зазначають австрійці, завдяки новій дочірній компанії на китайському ринку ÖBB Rail Cargo Group зможе пропонувати свої логістичні послуги напряму, а також експедиторські послуги в Азії – від транспортування до митного оформлення, через перевантаження тощо.

Мережа RCG вже простягається через євразійський континент до Китаю. До вибуху війни в Україні т. зв північний коридор (тобто з Китаю через Росію до Європи) був пріоритетним на Новому шовковому шляху. Як альтернатива, ÖBB Rail Cargo Group лобіює Центральний коридор з березня 2022 року (тобто з Китаю через Казахстан через Азербайджан/Грузію та Чорне море до Румунії та далі до Центральної та Південно-Східної Європи). Завдяки привабливому часу доставки RCG створює надійну альтернативу морським і авіаперевезенням. Крім того, це дозволяє обходити все ще сильно перевантажені перевантажувальні порти на півночі та півдні Європи.

RCG обслуговує близько 600 поїздів на рік на маршрутах Нового шовкового шляху.

Нагадаємо, ще рік тому холдинг “РЖД” (росія), CER Cargo Holding (Угорщина) та Rail Cargo Group (ÖBB, Австрія) уклали угоду про створення спільного підприємства в галузі логістики, що надаватиме послуг у сфері вантажних перевезень на Новому Шовковому шляху. Один з маршрутів мав пролягати Україною.

Вже у травні 2022 року ÖBB відмовилися від своєї частки 27,74% у спільному підприємстві, що реалізувало проєкт ширококолійної залізниці до Відня, головним вигодонабувачем якого є Росія. ЄС відмовився фінансувати цей проєкт з власних фондів ще три роки тому.

Позначки: , , , , ,