Визначення малодіяльних станцій та обслуговування їх за окремим тарифом – є зловживанням монопольним становищем на ринку, – висновок АМКУ.

Вантажовідправники та вантажоотримувачі поскаржилися до Антимонопольного комітету України, що АТ «Укрзалізниця» визначила певні залізничні станції малодіяльними та в безальтернативному порядку запропонувало укласти додаткову угоду до договору про надання послуг з подачі та забирання вагонів за окремим тарифом. АМКУ вбачає у цьому ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Вартість такої послуги становила 170,38 грн без ПДВ (204,46 грн з ПДВ) за 1 вагон / 1 кілометр і в подальшому зростала.

АМКУ встановив, що АТ «Укрзалізниця» одноосібно, без прохання вантажовласників та без визначення з ними методів погодження тарифу, в безальтернативному порядку запровадило Послугу, встановило вартість на неї, а також визначило підстави для її застосування (застосовується після укладання додаткової угоди), а підписання додаткової угоди про надання Послуги є умовою надання Товариством послуг перевезень вантажів з/на малодіяльні вантажні станції, яку неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

За умов наявності конкуренції на ринку, суб’єкти господарювання мали б змогу відмовитись від підписання додаткової угоди до договору, яка призводить до суттєвого збільшення їх витрат, та обрати іншого надавача послуг з перевезення вантажів залізничним транспортом.

Комітет визнав дії АТ «Укрзалізниця», що полягають у визначенні малодіяльних вантажних станцій і запровадженні послуги та встановленні її вартості, – «зловживанням монопольним становищем на ринку перевезення вантажів залізничним транспортом у межах території України, що призвело до ущемлення інтересів суб’єктів господарювання (споживачів послуг АТ «Укрзалізниця»), яке було б неможливим за умов існування значної конкуренції на ринку».

АТ «Укрзалізниця» має сплатити штраф 18 282 400 грн та припинити зазначене порушення.

Позначки: , , ,