Компанія VTG, що спеціалізується на лізингу вантажних вагонів і контейнерів, починає в німецькому Гросрешені (федеральна земля Бранденбург) будівництво депо для обслуговування та ремонту рухомого складу, що надається в оренду.

Виробничий майданчик VTG у цьому місті діє з 2020 року.

На території 65 тис. м² належить побудувати будівлю депо з адміністративними та складськими приміщеннями, 10 км колій. Тут планується виконувати ремонти та ревізії різного обсягу в основному вагонів, що використовуються у мультимодальних перевезеннях.

Депо площею 1700 м² обслуговуватиме близько 2000 вагонів щорічно з 2024 р. Відкриваючи власну базу, VTG має намір знизити залежність від зовнішніх постачальників таких послуг. Крім того, фахівці депо зможуть надавати послуги з технічного обслуговування вагонів, зокрема цистерн, у складі мобільних бригад.

Робота комплексу буде організована з дотриманням принципів вуглецевої нейтральності. Планується використовувати теплові насоси, виробляти електрику за допомогою власних фотоелектричних установок, переміщення вагонів забезпечить тягач із електроприводом.

Про це інформує REUA  з посиланням на прес-центр VTG

Позначки: , ,