Дефіцит касетних підшипників, які росіяни не виготовляють, може спричинити зупинку виробництва вагонів

У травні росія може призупинити виробництво вагонів з підвищеною вантажопідйомністю, розповіло джерело близьке до Мінпромторгу, пише ЦТС. Причиною називають дефіцит касетних підшипників.

Зазначається, що представники російських вагонобудівних компаній уже повідомили Мінпромторгу про стрімке скорочення виробничих запасів. Касетні підшипники використовуються у вагонах із підвищеною вантажопідйомністю. Виробництво їх не локалізовано у росії. І до березня питання про термінову локалізацію виробництва навіть не порушувалося.

Але російські вагонобудівники вже повідомили уряд росії про зниження планів з випуску вагонів з підвищеною вантажопідйомністю. Згідно з попередніми прогнозами, виробництво вагонів у 2022 році буде знижено більш ніж на 22%.

Якщо запас касетних підшипників не буде відновлено, то в росії виготовлятимуть вантажні вагони, які мають максимальне осьове навантаження 23,5 т. Такі вагони доцільно використовувати для легких вантажів.

Вагони з підвищеним навантаженням на вісь відрізняються збільшеною швидкістю руху, а також великим міжремонтним інтервалом та меншим числом відчіпок у ТОР у дорозі.

Раніше повідомлялось, що російські виробники інноваційних залізничних вагонів мають проблеми з придбанням касетних підшипників. Такі підшипники є одним із ключових деталей для візків російських про інноваційних вагонів. Всі три російські постачальники підшипників – імпортозалежні партнерства або філії компаній зі США та Швеції: ТОВ “ЕПК-Бренко” (СП російської ЕПК та американської Brenco, що входить до Amsted Rail), ТОВ СКФ (завод шведської SKF у Твері) та ТОВ “Тімкен ОВК” (виробництво американської Timken і “Об’єднаної вагонної компанії”).

Позначки: , , , , ,