Офіс Генпрокурора на Полтавщині викрив схему виведення коштів на російські рахунки

Київська міська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому стосовно службових осіб ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” за фактами заволодіння коштами підприємства та фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України, повідомили у Офісі Генерального прокурора України.

На Полтавщині викрили схему виведення коштів вагонобудівного заводу на рахунки російських підприємств, - Офіс Генпрокурора 01

Повідомляється, що у ході досудового розслідування встановлено, що за сприяння громадянина РФ, якому належить 25% акцій, завод систематично здійснював закупівлю деталей для будівництва вагонів у підприємств РФ за завищеними цінами при наявності аналогів українського виробництва нижчої вартості.

На території заводу правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких виявлено та вилучено документи на підтвердження протиправних дій, вчинених громадянином РФ. Наразі за клопотанням прокурорів корпоративні права заводу арештовано, вирішується питання передачі їх в управління АРМА. 

Нагадаємо, раніше голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін заявив, що такі стратегічні підприємства, як КВБЗ зупинятися не повинні і не будуть.

«Або має відбутися націоналізація частки акцій, що належать росіянам, або вони мають продати ці акції українським інвесторам».

Позначки: , ,