Спеціальний сервіс «Опендатабот» перевірив дані з Єдиного державного реєстру та підрахував кількість активних компаній, серед власників, засновників або ж кінцевих бенефіціарів яких є хоча б один громадянин або резидент російської федерації чи республіки Білорусь. Українських компаній, що мають звʼязки з РФ ‒ близько 13800, з Білоруссю ‒ 3300.

Крюківський вагонобудівний завод  опинився в числі майже 17 тис. компаній, серед власників, засновників або ж кінцевих бенефіціарів яких є росіяни чи білоруси. Про це пише REUA з посиланням на Кременчуцька газета.

КВБЗ є одним із найбільших і найстаріших машинобудівних підприємств в Україні, який виготовляє вагони для Київського метрополітену, пасажирські поїзди, ескалатори та багато іншої продукції.

За даними системи YouControl, 25% частки статутного капіталу в юридичній особі або права голосу в юридичній особі належить російському бізнесменові Гамзалов Станіслав Джахпарович. Тип бенефіціарного володіння зазначений, як «не прямий вирішальний вплив».

Водночас зазначається, що більша частка статутного капіталу акціонерного товариства (36.84%) знаходиться в активі діючого голови наглядової ради ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимира Приходька.

У Кременчуці містяни почали турбуватися, що завод може зупинитися, а люди залишаться без роботи.

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін вважає, що такі стратегічні підприємства, як КВБЗ зупинятися не повинні і не будуть. Про це він заявив на брифінгу для редакторів ЗМІ регіону:

«Або має відбутися націоналізація частки акцій, що належать росіянам, або вони мають продати ці акції українським інвесторам».

Наразі очікується прийняття закону, який би врегулював роботи підприємств з часткою російського капіталу. Коли такий документ військова адміністрація отримає, то стане зрозуміло про подальшу долю КВБЗ та інших підприємств.

Нагадаємо, КВБЗ виконує державне замовлення на виробництво пасажирських вагонів для АТ «Укрзалізниця».

Позначки: , ,