Термінал EWG використовує залізничну колії як широкого, так і вузького стандарту.

В Угорщині відкрили нову залізничну гілку East-West Gate (EWG). Лінія з’єднує інтермодальний термінал на кордоні Угорщини та України з європейською залізничною мережею, т. зв. вузької колії. Очікується, що в цьому році в експлуатацію будуть введені ще кілька об’єктів, а запуск самого терміналу заплановано на 2022 рік, повідомляє ЦТС.

Залізнична лінія була урочисто відкрита 26 травня в Фенешлітке (Угорщина), де в даний час триває будівництво інтермодального мега-терміналу. Повідомляється, що будівництво фінансується переважно з приватних джерел. Оператор терміналу, East-West Intermodal, в кінцевому підсумку передасть завершений об’єкт угорському оператору залізничної інфраструктури.

Очікується, що інтермодальний термінал EWG стане найбільшим в Європі. Після модернізації залізничної мережі Угорщини його пропускна здатність повинна досягти позначки в 1 млн TEU.

Одним з основних переваг терміналу є те, що він дозволяє використовувати залізничні колії як з широкою, так і зі стандартною колією. Обслуговування широкої колії на терміналі здійснюється по маршруту Чоп-Захонь-Комора. Стандартна колія використовується безпосередньо на залізничній станції Фенешлітке, яка обслуговується нової залізничної лінією.

Загальна вартість проєкту оцінюється в 61 млн євро. Більшою мірою будівництво фінансується з приватних джерел, хоча угорський уряд виділив терміналу 8,2 млн євро в якості субсидії для створення робочих місць. Фірма East-West Intermodal Logistics Service була заснована компанією Trusty Business Management Private Limited. Товариство з обмеженою відповідальністю Greennovatív Energetikai Fejleszt володіє 50% акцій компанії

Позначки: , , ,